Hilsen fra Sydfrankrig

En udflugtsdag i Provence

Så er vi kommet godt på plads på vores campingplads, der ligger et stykke inde i landet – oppe i bjergene i det Provencialske bagland. Byen hedder Cotignac, og den er den hyggeligste lille by uden alt for mange turister. Her plejer vi at bo efter vores dage ved vandet, og vejret her er skønt som altid. Her foregår alt i langsomt tempo, og målet er at komme velafslappet hjem med fornyet energi.

I dag har været den helt store udflugtsdag. Vi startede dagen som vi plejer med et baguette på morgenbordet, og efter de første par kopper kaffe kørte vi til nabobyen Aups, hvor der er marked onsdag og lørdag. Her blev det hurtigt tydeligt, at Aups er en noget større by en Cotignac. Markedet var stort, og her kunne man købe alt fra tøj og cashmeretørklæder til ost, oliven og tapanade og andre franske specialiteter. Men mest interessant i Aups var en lille butik, der solgte hjemmelavede ting lavet af oliventræ. Her kunne man købe de smukkeste skåle, skærebrætter, mortere, saltbestik og mange andre køkkenredskaber i det smukkeste træ. Jeg har allerede et flot slebet stykke oliventræ derhjemme, og i dag fik jeg også et skålesæt til samlingen.

snapseed

Efter Aups kørte vi videre til Gorges du Verdon. Gorges du Verdon er en kæmpe stort sø med det smukkeste turkisblå vand. Det der er specielt ved Gorges du Verdon er dog den mange kilometer lange flod, som har boret sig vej gennem de smukke bjerge – helt ligesom Grand Canyon i USA. Her kan man leje motorbåde, kajakker, kanoer eller vandcykler og sejle op ad floden og nyde de smukke bjerge og følge vandets vej gennem bjergene. Vi lejede en lille motorbåd i 2 timer – 1 time koster 40 euro og 2 timer koster 70 euro – og så sejlede vi ellers et godt stykke ind i kanalen. Vandet er så rent og klart, at man sagtens kan bade der, så selvfølgelig skulle jeg i. Det var min tredje gang i Gorges du Verdon, men fordi der er så smukt, havde jeg valgt at vi skulle dertil igen i år. Gorges du Verdon er en del af UNESCO’s verdensarvsliste og bestemt et besøg værd!

snapseed

Da vi var færdige med at sejle, kørte vi videre til den lille by Moustiers, som også ligger i bjergene i Provence. Moustiers er en rigtig charmerende lille by, med små søde huse malet i alverdens farver. Her er en masse butikker med souvenirs, men hvad byen er kendt for, er dens væld af butikker med håndmalet porcelæn. Her kan du købe stel af forskellig slags, eller du kan få speciallavet en tallerken med lige præcis det motiv, du ønsker. Her er der rig mulighed for at shoppe igennem, men hvis man er lidt mere kulturel, og har god energi, kan man også besøge byens kirke, som ligger på bjergtoppen.

snapseed

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hilsen fra Sydfrankrig