Derfor skal du tage til Provence på din tur til Sydfrankrig

Top 5 oplevelser i Provence

Jeg har nævnt det før, og nu siger jeg det igen; Provence er mit yndlingssted i verden! Men selvom det er så skønt et område, vælger de fleste at besøge guldkysten og springe Provence over. Det synes jeg er synd, for Provence er, efter min mening, et fantastisk område. Så her er lidt inspiration til, hvad jeg synes, der er værd at opleve i Provence.

1. Les Gorges Du Verdon
Gorges Du Verdon er en 25 km lang flod, som igennem mange, mange år har banet vej gennem bjergene, og har dannet en “canyon”, hvor der er klippe på begge sider. Gorges Du Verdon går fra at være blandt Europas smukkeste områder – det kan jeg bestemt skrive under på med det flotte azurblå vand. Det er muligt at leje både, kajakker, kanoer, vandcykler og små motorbåde til rimelige penge. Og så er det muligt at sejle ind i kløften og måske tage sig en dukkert.
snapseed
2. Markeder
Du kan ikke tage til Provence uden også at besøge et marked. Der afholdes dagligt markeder rundt omkring i Provence, hvor der handles med alt fra brugte bøger og legetøj til oste, vine og pølser. Det er maden jeg synes er mest interessant, og et måltid bestående af baguette samt pølse, ost, tapanade og oliven købt på dagens marked, og serveret med et godt glas rosé er uden tvivl så fransk et måltid, som noget kan blive.
Hvis du kun har tid til ét markedsbesøg, kan jeg varmt anbefale markedet i Aups. Det har åbent om morgenen onsdage og lørdage
snapseed
3. Cotignac
Cotignac er, efter min mening, den hyggeligste by i Provence. Cotignac ligger i en dal med bjerge, der omkranser byen. Byen har alt, hvad en by skal have; en købmandsforretning, to bagerier, en masse hyggelige butikker og caféer. Cotignac har den fordel, at der endnu ikke er fyldt med turister på samme måde som andres steder i Sydfrankrig. Jeg kommer altid lidt uden for højsæsonen, for så er der endnu færre turister. Jeg kan varmt anbefale at bo på campingpladsen Les Pouverels, som ligger i gåafstand fra selve byen. En nat i telt for to personer koster 13 euro og en nat i campingvogn koster 16 euro.
ac0a7dbf-3632-48b3-91ef-bd6fee27a19b
4. Aix-en-Provence
Aix er hovedbyen i Provence, og også klart den største. Her får man alt hvad en storby kan byde; gode kulinariske oplevelser og gode shoppemuligheder. Her er der butikker lige fra dyre mærker som Hermes, til små hyggelige, provencialske butikker. Jeg kan anbefale at man søger væk fra hovedgaden og ind i de små sidegader, for det er her, de autentiske butikker ligger. Jeg finder nye, små butikker hver gang, jeg er der. Sidst jeg var der fandt jeg den hyggeligste, lille, familieejede butik, der solgte de skønneste parfumer, som de selv producerede. Den slags butikker vrimler det med i Aix.

5. Tour-Tour
Tour-Tour er en lille landsby, der ligger mellem Aups og Draguignan. Det tager lidt tid at køre dertil, for Tour-Tour ligger på toppen af et bjerg, så byen har, meget passende, fået kælenavnet “landsbyen i himlen.” Når du kommer derop, vil du blive mødt af den smukkeste panoramaudsigt ud over bjergene. Der er et kompas deroppe, som viser hvad bjergene hedder. Derudover er der en hyggelig kirke, caféer samt nogle små butikker. Hvis du skal gøre et godt køb, kan jeg varmt anbefale det håndmalede porcelæn eller de hånddrejede oliventræsting. Porcelænet er smukt og i virkelig god kvalitet, og trætingene har den skønneste duft og pynter godt.
fb3aec54-7399-46b9-aa41-eedd137e190b
Jeg har været i Provence et utal af gange, og jeg elsker at være der. Jeg vil varmt anbefale, at man slår et smut forbi Provence, hvis man alligevel tager til Sydfrankrig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor skal du tage til Provence på din tur til Sydfrankrig