Fodboldfeber i Frankrig

En oase i Sydfrankrig

Dem, der følger mig, ved, at jeg holder utrolig meget af Sydfrankrig, og jeg vender troligt tilbage år efter år. Jeg har før her på bloggen skrevet en masse om, hvad jeg synes, man skal opleve på sin rejse til Sydfrankrig, men knap så meget om hvor jeg synes, man skal bo.

Villa Romarine er et skønt, skønt feriehus beliggende ved Côte d’Azur – nærmere bestemt Carros kommune tæt ved byen Carros Village. Her finder vi det hyggelige, danskejede hus på 228 m2. Der er plads til 8 personer, så det egner sig både til familieferier og til ferier med en flok venner. Huset rummer blandt andet 3 soveværelser og to værelser med senge. Desuden er der to badeværelser og flere toiletter, og så er der en sjov detalje med en udendørs bruseniche. I stueetagen findes der et funktionelt køkken, en spisestue med pejs og en stue også med pejs. Udenfor findes hovedterrassen, hvor der er indbygget grill. Lidt længere nede findes den 40m2 store pool. Resten af grunden er inddelt i terrasser, og her der plantet både oliven- blomme- og figentræer – altså rigtig sydfransk stemning. Og for at toppe den franske stemning er der en bane til boules, som franskmændene selv kalder det, eller petanque, som nok er det, de fleste danskere vil kalde spillet.

Huset ligger perfekt i forhold til mange aktiviteter i området. Jeg vil her komme med nogle forslag til, hvad man kan foretage sig på sin ferie hertil.

1. Hvis man får lyst til at prøve noget andet end at bade i poolen, kunne stranden være et bud. Der ligger mange gode strande i området. Et godt bud kunne være stranden i Cagnes-sur-mer, der ligger ca. 25 min i bil derfra.

2. Huset ligger i et bjergområde, så vandring vil være et naturligt bud på en aktivitet. Der findes ruter i alle sværhedsgrader, så alle kan være med

3. Nice ligger kun 20km derfra. Personligt er Nice min yndlingsstorby i Frankrig, for byen rummer alt, hvad man kan kræve af en storby. Her er der gode shoppemuligheder med alt fra luksusbutikker som Hermès og Louis Vuitton til små hyggelige butikker med franske specialiteter. Der er også marked på daglig basis. Jeg kan anbefale dig at tage gåsko på og gå rundt i byen. Prøv en gåtur langs Promenade des Anglais. Tag et smut ind i Vieux Nice, der er den gamle bydel, hvor der er en masse hyggelige caféer. Du kan tage et smut op på La Colline, som er en bakketop, hvor der er den smukkeste udsigt over byen og vandet. Nice har også en fremragende strand (dog med sten)

4. Et andet anbefalelsesværdigt sted er Èze Village, der ligger lidt nordøst for Nice. Byen i sig selv er et besøg værd, med det smukke slot på toppen og de mange pladser. Men det jeg personligt fandt mest interessant var parfumeriet Fragonard, der kun ligger i byen og i Grasse. Få en guidet tur og hør om historien og hele proceduren omkring produktionen, og forelsk dig bagefter i de mange parfumer, olier og sæber, der sælges i butikken. Når du er færdig, kan jeg anbefale gåturen fra byen ned af bjerget til vandet. Det er en smuk tur, og ikke mere krævende end at børn kan gå med. Belønningen kunne passende være en tur i havet.

5. Hvis du er i bil og er frisk på en køretur, kan jeg varmt anbefale en udflugt til Gorges du Verdon. Den tur har jeg skrevet lidt mere om i et andet blogindlæg (link længere nede)

Her er et link til husets hjemmeside. Her kan du læse mere om huset, kontakte ejerne og booke huset:
https://www.kkp-provence.dk

Her er mit tidligere opslag, om hvad jeg anbefaler, man skal opleve på sin rejse til Provence:

Top 5 oplevelser i Provence

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fodboldfeber i Frankrig