De små glæder i hverdagen

Børnelege og festival

img_0012I onsdags havde vi “toolbox day”, hvor vi hele dagen arbejdede med hvilke udfordringer vi kan møde, når vi kommer ud på vores arbejdspladser, og hvordan vi bedst muligt kan tackle dem. Det blev ret hurtigt klart, at der er massive forskelle på afrikansk og dansk kultur specielt på uddannelsesomtådet. Det er meget “den sorte skole” her med kæft, trit og retning. Lærerne er meget autoritære, og det er helt normalt at eleverne bliver slået. Det er godt nok noget, der vil udfordre mine grænser!

Derudover brugte vi også en del tid på at organisere en masse forskellige lege, som vi vil kunne bruge vores destinationer. Vi afprøvede nogle af dem på os selv, og senere hen skulle vi så organisere lege med en masse lokale børn. Der var ca. 30-40 børn i alderen 4-10, som vi skulle lege med. Vi fik både arrangeret præsentationsrunde, limbo, fodboldrundbold, sjipning, og så blev det hele afsluttet med en stor fodboldkamp. Det blev en kæmpe succes, og børnene var ellevilde!

I torsdags havde vi brugt det meste af dagen i Nanyuki. Det andet højskoleophold havde arrangeret en festival i den lokale park, hvor der var live-musik, dans og underholdning for de lokale. Det var utrolig hyggeligt, og der var virkelig mange der mødte op. Men det var også her, jeg for alvor så den afrikanske bagside. Der var nemlig troppet en masse gadebørn op, som alle havde en lille flaske med lim i, som de gik og sniffede til. Det var de selvfølgelig vildt påvirkede af. Deres blik var fuldstændig tomme, og de, der var mest påvirkede, gik rundt og slaskede, og tiggede efter cigaretter og andet. De andre var virkelig nogle rødder. De sloges, og var virkelig nærgående og prøvede at stjæle fra os. Det var godt nok hårdt at se. Mange af dem vil jeg skyde på er ca 8 år, men de var ligeså skæve/stive/stenede (hvad man nu kalder det, når man sniffer lim), som de alkoholikere, man støder på hjemme i Danmark. Det var ret tough.

Ellers har vi de seneste dage haft en del swahili undervisning. Det er ret sjovt, men utrolig svært, for der er simpelthen så mange underlige lyde. Her er det helt normalt at starte ord med “mz” eller “ng”, så det et virkelig en udfordring at udtale. Jeg er ved at kunne lidt af det basale som hilsner og præsentationer. Det er ret grineren 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De små glæder i hverdagen