Hjemme i Tanzania

Børnehjemmet

img_0736

Dagene her i Tanzania flyver afsted. Hver morgen står vi op ca. kvart i otte, gør os klar, spiser morgenmad, og så er det ellers afsted til børnehjemmet. De store børn er nu startet i skole igen efter juleferien, og de er forlængst taget afsted, når vi kommer. Opgaverne på børnehjemmet er så hjælpe med det praktiske som rengøring og madlavning. Derudover har vi også fået til opgave at undervise de helt små unger plus nogle day care unger. De er alle i børnehavealderen, men bliver dagligt undervist i engelsk og matematik. De er vildt søde, men de fleste unger fatter absolut ingen ting, så det kan godt være lidt op ad bakke at undervise dem 🙂
Hen på eftermiddagen kommer nogle af de større børn tilbage. Jeg er blevet tutor for en sød, sød dreng på 14 ved navn Ema. Han går i skole og er egentlig ganske kvik, men er voldsomt langt bagud i undervisningen, og hvis han skal videre til næste trin i undervisningssystemet, skal han have gode karakterer. Jeg sidder derfor hver eftermiddag og lærer ham matematik, og jeg skal vidst nok også igang med engelskundervisning. Han er vildt sød at arbejde med, og jeg kan mærke på ham at han virkelig gerne vil det, så det er en fornøjelse at undervise ham. Vi kæmper dog lidt med sproget, for han er ikke så god til at forstå engelsk, og jeg har jo aldrig prøvet at lave matematik på engelsk, men vi tager det stille og roligt og laver mange gentagelser. Da jeg i går skulle til at hjem fra børnehjemmet, kom Shannon – en amerikansk kvinde, som sammen med sin mand, Greg, styrer børnehjemmet og står for alt de økonomiske og agerer bedsteforældre for ungerne – og gav mig et kram og fortalte, at Ema er super glad for det jeg gør for ham, og at han føler at han rykker sig. Shannon roste mig, og takkede mig mange gange for at jeg ville gøre det, så det var virkelig rart!
Ved 16-17-tiden kommer resten af de store unger hjem fra skole. Så hygger vi og leger med alle ungerne indtil vi tager hjem. Det er vildt hyggeligt at være på børnehjemmet, når nu jeg begynder at lære ungerne at kende, og de også kender mig. De er virkelig de sødeste unger allesammen, men jeg har allerede fået et par favoritter: Ruthie på (ca.) 2-3, Eva på 3-4, Jenipher på 7, Neema på 7 og Fatuma (pigen på mit facebookprofilbillede) som er 10. Specielt Fatuma er jeg ekstra glad for. Hun er så sød og kommer altid storsmillende hen til mig og giver mig en krammer. Hende kunne jeg godt tage med hjem til Danmark 🙂
Også de ansatte er utrolig søde og er altid smilende og vil gerne snakke. Specielt dr. Greg og Shannon er fantastiske. Det var Greg, som er læge, der i 2009 startede børnehjemmet med hans daværende kone sammen med Teacher. Konen ville dog ikke bo der fast, så de gik fra hinanden, og Greg fandt så Shannon, som er sygeplejerske, på et sygehus i Uganda, og hev hende med til Tanzania. Nu bor de så i et hus tæt ved børnehjemmet og klarer alt det administrative og økonomiske, samtidig med at de også er bedsteforældre for alle børnene. To gange om året tager de så tilbage til USA i tre måneder, hvor de arbejder for at tjene penge til børnene. En stor del af udgifterne til f.eks. mad, løn til de ansatte, school fees til alle ungerne osv. betaler de nemlig af egen lomme. Ellers knokler de for at få fundraiset de sidste penge. Flere af ungerne er syge på den ene eller anden måde. F.eks. har vi et søskendepar i day care; lillebror Akram på 4 (vil jeg skyde på) samt hans storesøster Fatuma (en anden Fatuma) på 7. Deres familie har været ekstremt hårdt ramt. Fatuma er født med et kæmpestort hul i et alt for stort hjerte, og lille Akram er Albino. Greg og Shannon fandt familien da Fatuma var fire år. Forældrene vidste godt at hun var syg. Hendes vejrtræning var knasende og hun havde kun kræfter til at lege i et par minutter før hun var fuldstændig udmattet. Forældrene var meget bekymrede (de har heldigivs rigtig gode forældre), men deres egen læge sagde, at hun bare havde et “chest problem”, og der ikke var noget der skulle gøres. De var klar over, at det stod slemt til med deres datter, men de havde ingen resourcer, og moren måtte blive indendørs med sønnen hele dagen, for at der ikke ville komme nogen og slå ham ihjel, samtidig med at faren måtte knokle for at forsørge familien. Da Greg og Shannon kom, kunne de ret hurtigt konstatere, at der var noget alvorligt galt med pigens hjerte. Forældrene var så desperate, at de sagde til dem, at de måtte gøre hvad de ville med pigen for at hun kunne få det bedre. De var klar til at bortadoptere hende, og de gav med det samme dem lov til at tage hende med til Mumbai i Indien, hvor der var mulighed for at operere hende. Greg og Shannon købte Fatuma et pas, og fløj hende til Indien, hvor hun blev scannet, og man fandt ud af, at det var langt mere alvorligt, end man troede. Hun blev opereret og fik ordnet det hele. Hun kom sig imponerende hurtigt, og fløj tilbage til Tanzania. I dag er Fatuma en sød og glad pige med masser af energi. Hende og Akram er foreløbigt kun i day care, men planen er, at Greg og Shannon inden for den nærmeste fremtid, skal overtage dem så de bliver faste beboere på børnehjemmet. Her vil de få det rigtigt godt, og når de er gamle nok, vil Greg og Shannon også betale for deres skolegang.
Greg og Shannon er virkelig fantastiske! Har aldrig mødt nogle mennesker, som dem. De er så uselfiske og har viet deres liv fuldstændig til de her unger! De er virkelig inspirerende og et bevis på, at der findes mennesker, som er helt igennem gode.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme i Tanzania